Wednesday, January 14, 2009

PEN-lid Ria Scarphout overleden (78)

Dichteres en auteur Ria Scarphout (78) is overleden. Ze werd op 31 januari 1930 als Arlette Paepe geboren in Uitkerke. Humaniora volgde ze in Gent, waarna ze verder studeerde aan het Instituut voor Journalisten in Brussel. Uiteindelijk werd ze lerares dictie en voordrachtkunst. In 1959 debuteerde ze met Boven de tuinen. Naast gedichten schreef ze ook novellen en romans.

(Bron: Blog Bibliotheek Brugge)

2 comments:

dominique said...

Een beetje laat ik weet het.Maar vandaag dacht ik aan toen, dacht ik aan jou mevr Scarphout, Ria. Aan wat je ons tijdens de lessen voordracht en dictie bijbracht. We waren jong toen en speels en jij was dat ook: een mand vol boeken bij de hand, een open geest in een wereld vol gevaren. Bedankt om mijn opgroeien te kleuren met woorden. Zij waren een houvast en een haven wanneer het op zee te woelig werd. Bedankt.
Dominique Goethals, oud leerling conservatorium Brugge 1972-1978.

Marie Diamond said...

Lieve Ria - je was een van mijn redders in nood in mijn tiener jaren. Je gaf mij kunst, je gaf mij zelf vertrouwen om te spreken voor de klas. Ik weet nog dat ik de eerste keer wegliep omdat ik zo verlegen was en nu spreek is voor duizenden mensen wereld wijd. Ik wil je laten weten ook al ben je in de kunstzinnige hemel dat ik zonder jou nooit dit had kunnen bereiken. Bedankt and een lieve knuffel - Marie Diamond